Turističke
građevine i građevine
javne namjene

Image

Uz rad na obnovi mnoštva turističkih građevina koje su ujedno i spomenička baština, ING-GRAD izvodi i projekte gradnje novih turističkih građevina kao i građevina javne namjene. U projektima se tako možemo pohvaliti nizom modernih, tehnološki naprednih smještajnih kapaciteta turističke namjene, muzeja i ostalih  javnih građevina.

Građevine javne i slične namjene

U projektima turističkih i građevina javne namjene ističemo sljedeće radove:

Uređenje i opremanje muzejskih prostora

Osim unutarnjeg i vanjskog uređenja, sami muzejski prostori zahtijevaju opremanje namještajem i opremom, specijalnom rasvjetom, vizualnim i zvučnim efektima ovisno o sadržaju i vrsti muzeja i postavu koji treba što vjernije prezentirati posjetiteljima.

Jeste li znali?

Za potrebe multimedijskih događanja na pročelju Arheološkog muzeja Istre u Puli izrađen je fasadni komunikacijski videosustav u najnovijoj varijanti tehnologije LED displeja ukupne površine 327,03 m2. U neaktivnom stanju sustav je gotovo transparentan, odnosno ne ometa prolazak dnevnog svjetla u unutarnji prostor muzeja. Sustav se može upotrebljavati kao cjelina ili u segmentima, a kut emitiranja svjetla iznosi 160 stupnjeva horizontalno i vertikalno, što osigurava ujednačenu percepciju bez obzira na dimenzije displeja i perspektivu promatrača. Po svim svojstvima to ga čini jedinstvenim u Hrvatskoj.

Kaskadna gradnja

Kaskadna je gradnja jedinstven način povezivanja prostora na različitim visinama i etažama, čime se postiže jednostavna i funkcionalna protočnost za korisnike i posjetitelje te omogućava neometan doživljaj prostora i sadržaja.

Jeste li znali?

Zgrada muzeja u Arheološkom parku Vučedol jest građevina izgrađena na četiri etaže koje su načinom kaskadne gradnje povezane rampama u blagom nagibu te se s ozelenjenim krovom savršeno uklapa u okoliš slavonskog krajolika.

više od200.000

posjetitelja godišnje u novoizgrađenim muzejima

najveći špiljski kompleks u Hrvatskoj  sa duljinom istražnih kanala više od 8.000

metara

Kompleks Studentskog doma Sveučilišta u Dubrovniku

Investitor
--

Kategorija
Građevine javne i slične namjene

Projektom izgradnje kompleksa Studentskog doma Sveučilište u Dubrovniku pruža najviše standarde za kvalitetno obrazovanje nedomicilnih studenata. Osigurana su 503 ležaja u Studentskom domu, multifunkcionalni prostor za zajednički rad i druženje studenata, osnovna medicinska skrb i popratni sadržaji. Impresivan objekt sastoji se od dvije ukopane etaže, prizemlja te četiri nadzemne etaže neobičnog izgleda. U podzemnim etažama nalaze se parkirna mjesta, praonica rublja, garderoba djelatnika, ordinacije (stomatološka i opće prakse) te prostor za studentske zabave. Na prizemnoj etaži nalazi se recepcija, studentski restoran, cvjećarnica, frizerski salon i velika polivalentna dvorane za različite društvene namjene. U prostoru galerije (povišeni dio prizemlja) nalazi se i teretana. Nadzemne etaže predstavljaju tri tornja romboidnog oblika koji su međusobno spojeni u središnjem dijelu, a u kojima se nalaze studentske sobe i uredi zaposlenika.

 

IZGRADNJA OBJEKTA S 503 LEŽAJA ZGRADE ROMBOIDNOG OBLIKA

Image

Kontakti

ING-GRAD d.o.o. © 2023, Sva prava pridržana! Politika privatnosti