Turističke
građevine i građevine
javne namjene

Image

Uz rad na obnovi mnoštva turističkih građevina koje su ujedno i spomenička baština, ING-GRAD izvodi i projekte gradnje novih turističkih građevina kao i građevina javne namjene. U projektima se tako možemo pohvaliti nizom modernih, tehnološki naprednih smještajnih kapaciteta turističke namjene, muzeja i ostalih  javnih građevina.

Građevine javne i slične namjene

U projektima turističkih i građevina javne namjene ističemo sljedeće radove:

Uređenje i opremanje muzejskih prostora

Osim unutarnjeg i vanjskog uređenja, sami muzejski prostori zahtijevaju opremanje namještajem i opremom, specijalnom rasvjetom, vizualnim i zvučnim efektima ovisno o sadržaju i vrsti muzeja i postavu koji treba što vjernije prezentirati posjetiteljima.

Jeste li znali?

Za potrebe multimedijskih događanja na pročelju Arheološkog muzeja Istre u Puli izrađen je fasadni komunikacijski videosustav u najnovijoj varijanti tehnologije LED displeja ukupne površine 327,03 m2. U neaktivnom stanju sustav je gotovo transparentan, odnosno ne ometa prolazak dnevnog svjetla u unutarnji prostor muzeja. Sustav se može upotrebljavati kao cjelina ili u segmentima, a kut emitiranja svjetla iznosi 160 stupnjeva horizontalno i vertikalno, što osigurava ujednačenu percepciju bez obzira na dimenzije displeja i perspektivu promatrača. Po svim svojstvima to ga čini jedinstvenim u Hrvatskoj.

Kaskadna gradnja

Kaskadna je gradnja jedinstven način povezivanja prostora na različitim visinama i etažama, čime se postiže jednostavna i funkcionalna protočnost za korisnike i posjetitelje te omogućava neometan doživljaj prostora i sadržaja.

Jeste li znali?

Zgrada muzeja u Arheološkom parku Vučedol jest građevina izgrađena na četiri etaže koje su načinom kaskadne gradnje povezane rampama u blagom nagibu te se s ozelenjenim krovom savršeno uklapa u okoliš slavonskog krajolika.

više od200.000

posjetitelja godišnje u novoizgrađenim muzejima

najveći špiljski kompleks u Hrvatskoj  sa duljinom istražnih kanala više od 8.000

metara

Izgradnja XII. Gimnazije, Zagreb

Investitor
Zagrebački holding d.o.o.

Kategorija
Građevine javne i slične namjene

Predmet projekta je izgradnja XII. gimnazije u gornjoj Dubravi, Zagreb. Na parceli od gotovo 15.000 m² smještena je nova gimnazija tlocrtne površine 3.800 m². Gimnazija može primiti 480 učenika, a sastoji se od podruma i sportske dvorane, prizemlja i kata. U prizemlju škole smješteni su sadržaji javnog i administrativnog karaktera, dok su na katu smješteni svi pedagoški sadržaji. Uz školu se nalaze i vanjski sportski tereni te zeleni pojas sa ulaznim školskim trgom.
Oko cijele građevine kontinuirano se protežu kosi čelični stupovi koji daju karakterističan izgled cijeloj školi. Unutarnje uređenje rješeno je sa većom otpornosti na oštećenja i lakoćom održavanja. Prizemlje je obloženo prefabriciranim betonskim panelima, katovi su izvedeni od prefabriciranih fasadnih limenih panela, dok je vanjska stolarija aluminijska sa žaluzinama.

 Image

Kontakti

ING-GRAD d.o.o. © 2023, Sva prava pridržana! Politika privatnosti